Snakke til din baby

Sådan snakker du bedst med din baby

Ny dansk undersøgelse viser, at dit nyfødte barn har brug for, at du snakker med dit barn for at udvikle sproget i de første leveår. Men kontakt og samspil tidligt i livet udvikler mange andre ressourcer i dit lille barn.

Et nyfødt barn er designet til at indgå i kontakt allerede fra fødslen. Det har brug for, at du inviterer det ind til samvær og nærvær.

Den måde dit lille barn oplever nærvær og kontakt er ikke, de ord du siger. Det er melodien i ordene, det er rytmen og ligeså vigtig er din øjenkontakt og ansigtsmimik. Det er vigtigt, at du er til stede og lægger din telefon og to-do liste væk, når du er sammen med din baby. Dit engagement er også vigtigt. Det spæde barn har brug for at mærke din glæde og kærlighed ved at være sammen. Dette skaber livsvigtige hormoner i dit barn.  Det er vigtigt, at du forstår, at i har et samspil. Dit spæde barn vil prøve at efterligne dig med mundbevægelser, ansigtsudtryk og lyde. Giv plads og tid til at din baby også får lov til at kommunikere med dig.

Hvis dit barn oplever nærvær og  samspil i de første leveår vil det udvikle gode ressourcer såsom:

  • Nysgerrighed
  • Glæde
  • Empati
  • Sociale kompetencer
  • God sprogudvikling
  • God til at regulerer følelser

Håber dette giver dig lyst og inspiration til at være nærværende med dit barn.

Læs mere om undersøgelsen her.

Læs flere indlæg

Dans med din baby

Rytmer og bevægelse er en stor del af vores liv. Det er også super for hjernens udvikling. Når du danser med din

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *